Universul, materia, energia, inceputul si sfarsitul

Universul este tot ce exista in jurul nostru pana acolo unde pecepem cu mintea si dincolo de aceste limite, fiindca, universul este nelimitat, infinit si nu exista notiunea de „dincolo” de univers asa cum nu se poate concepe o temperatura dincolo (mai joasa) de zero absolut.El  are patru  dimensiuni, trei de spatiu si una de timp (x,y,z,t).

Noi, oamenii si obiectele existente in univers, suntem structurati pe trei dimensiuni, lungime, latime si inaltime si nu putem distinge cea de-a patra dimensiune, adica timpul,  prin unul din simturile noastre,  asa cum o linie desenata pe o foaie nu distinge punctul de alaturi de ea, asa cum un dreptunghi desenat pe un plan (o foaie) nu poate distinge un punct  iesit  din plan, adica cea de-a treia dimensiune. Tot asa si noi nu dstingem timpul ca dimensiune a universului in care traim.Ceea ce distingem  sunt consecintele trecerii lui, evolutia sau involutia.

Universul nu are limite, deci este infinit, atat ca spatiu cat si ca timp.Asta inseamna ca nu are nici inceput si nici sfarsit. Presupunand ca universul are limite  te intrebi firesc ce se afla dincolo de aceste limite?Insa daca spui ca nu se afla nimic va trebui sa-ti imaginezi acel nimic, gol de tot ce este materie, un gol pe care „se reazama” universul? Imposibil.

Materia este continutul universului si ea exista sub forma de substanta si camp fizic . Insusirea principala a materiei este inteligenta (informatia) precum si alte forme de energie.Materia este intr-o continua miscare si din interactiunea (schimbul de energie ) dintre substanta, campurile fizice si informatie rezulta evolutia universului.

Eu nu pot sa-mi imaginez un inceput al universului datorita faptului ca nu pot sa-mi imaginez ce era inainte de acel inceput si daca eu nu pot sa fac o ipoteza materialista  inseamna ca universul este fara de inceput.

Toate corpurile care compun universul -si cele insufletite si cele neinsufletite- nu au nici inceput si nici sfarsit, ele doar trec dintr-o stare in alta prin transformari energetice, avand intr-o perioada activitate mai intensa in alta perioada activitate mai slaba, stralucire sau opacitate, inteligenta pe trepte superioare sau pe trepte inferioare.

Asa imi explic eu, formal si simplist,  lumea in care traiesc .Si Dumnezeu este la capetele universului. Posibil ca sufletele, cand vietuitoarele mor, sa treaca in a patra dimensiune, dimensiunea timpului si, deasemenea, cand se nasc sa vina din acea dimensiune.

21 Responses to Universul, materia, energia, inceputul si sfarsitul

  1. Pingback: Campi Flegrei, vulcanul care ameninţă să distrugă toate formele de viaţă din Europa « Supravietuitor's Blog

  2. Pingback: Urarile politicienilor « Supravietuitor's Blog

  3. Pingback: Marsden Hartley(4 ianuarie 1877 – 2 septembrie 1943), pictor american modernist « my heart to your heart

  4. Pingback: De ce incearca Cristian Preda sa dezinformeze si sa deruteze electoratul de dreapta? « Hai ca se poate!

  5. Pingback: De ce incearca Cristian Preda sa dezinformeze si sa deruteze electoratul de dreapta?

  6. Pingback: Aeroportul International din Memphis – fotografii « Cosmin Stefanescu's Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.