Culoare nouă a florilor de piersici

 

Anul acesta am observat colorarea in roz inchis, intens, a  florilor de piersici. Credeam ca de la frig,  fiindca,  in alti ani nu am constatat asta, deci de  la vreme este, cu siguranta. Culoarea asta este la toti piersicii doar de  doua zile,  iar la unul,  din spatele custii lui Rex,  este de o saptamana asa. Am zis atunci ca-i vorba de aciditatea solului insa iata ca toti piersicii trec prin aceasta culoare minunata.

Precizez ca nu am prelucrat pozele, nu le-am dat eu culoarea, ci chiar asa este in realitate.

22 Responses to Culoare nouă a florilor de piersici

 1. Într-adevăr, sunt foarte frumoase florile de piersici. Noi avem în faţa blocului un zarzăr, dar florile lui sunt mai deschise la culoare. Păcat că nu avm şi noi un piersic la ţară.

 2. Oare ce culoare au florile de nectarin.Astea, ale tale, de piersic sunt superbe

 3. Si eu am constatat asta, chit ca aproape nu deosebesc floarea de mar de cea de piersic. Am fost la tara si m-am bucurat de toti pomii infloriti. De mult n-am mai trait un Paste cu pomii infloriti.

 4. Ce splendoare. Dantelaria lui de un roz dulce ma face sa ma gandesc la fructele care se vor coace in vara, pe ramurile lui.

 5. Io am crezut ca asa le e felul …aceeasi culoare ca asta din poze le-am avut si eu la florile celor doi piersicuti. Da, da, amandoi. Ala mai marisor a facut 6 floricele iar ala mai mititel(l-a cam ajuns pe al mare!) o floricica. 🙂

  • Pai, asa e felul lor, dar la inceput au fost roz-deschis si spre sfarsit s-au colorat in rosu aproape, poate de la frig.
   Nici la sora-mea, la Rusca, nu le place piersicilor desi este o clima apropiata cu asta de aici, insa cred ca de la sol este problema, fiindca nu-i in ordine ca dupa ..cati, 5 ani sa faca doar 6 flori. NU stiu ce sa zic, la ai mei cand au flori au multe, iar cand au inghetat mugurii, anul trecut, nu au avut niciuna.

 6. Sant de-a dreptul superbe, si in gradina de peste drum de mine este un piersic si anul trecut a inflorit foarte frumos, asa de frumos incat cineva i-a taiat toate crengile si le-a dus acasa sa le puna in vaza.
  Anul asta nu a mai facut nici o floare ca nu mai avea unde… dar a inflorit un cires in schimb… superb, ma si mir ca nu-l taie nimeni..cat e de frumos
  Ca in zona mea asa se obisnuieste….
  Ai un miel frumos…il tai de Paste !
  Ai un porc frumos… il tai de Craciun !
  Ai o floare frumoasa in gradina..o tai si o pui in borcan !

 7. Pingback: Ultimul Mitropolit – 17 « Ioan Usca

 8. Va salut dragi comentatori si draga mea Elisa!

  Suberba culoare.Vazand-o am si simtit gustul piersicilor,fructul meu preferat.

  Abia de ieri am dat binete naturii inverzite din jurul meu.Am fost vreme mai idelungata sechestrata la pat.Sper ca va fi bine.

  Multi pupici ecologistilor si gradinarilor! 😆

 9. Cu ajutorul lui Dumnezeu cred ca va fi bine.

 10. Pingback: Domnul Chihleanu de la Margina « Clipe de Cluj

 11. Pingback: Dexign şi iQuest. Materiale tipărite « Mirela Pete. Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.