Așa mai merge să faci de mâncare

Alo, am cumparat de la dv o plita electrica si nu sunt multu….

Doamna V,  v-am inregistrat apelul, colegele mele o sa va sune maxim intr-o ora.

Cum intr-o ora, eu am pus-o’n priza sa fac de mancare si vreau sa va zic…

Doamna, nu va suparati, vom reveni si atunci puteti sa ne spuneti ce problema aveti.

Pai am o problema,  ca plita…

Si tac, s-a inchis. Dupa care m-am dus sa setez pe on si pe 150 de grade C ca asa zice la pui. Ce daca pelicula  pulverizata pe  fundul tigaii are o bula? Eu nu mai pot astepta ,vine barbatu’ de la  job si nu-i gata mancarea la timp.

Cam dupa  primul sfarait si miros imbietor de  sub capac suna si telefonul. Ii zisei ce  neplacere am,  imi spuse ca o  pot trimite inapoi,   numai  plita, la  adresa de pe randu’6 de pe  dosul facturii. Si cat are garantia? Pai,  un an de zile. Bine, atunci pe la octombrie 2012 sa-mi aduceti voi, dragelor,  aminte sa le-o returnez sa-mi dea una  noua, ca 230 de  lei sunt bani, nu gluma.

Mda, mancarea se face singura , aproape singura, daca nu socotesc curatatul  legumelor  si intorsul bucatilor de pe o parte pe alta.

 Am asezat  pulpele si printre ele cartofi taiati in doua pe lungime, dovleac de placinta, morcovi, conopida si ardei kapia plus un gogosar . Pulpele le-am asezonat cu pudra de rozmarin inainte cu ceva de a incepe procedura si cu piper,  la sfarsit, dupa ce am setat pe off. Ooofff si ce arome ieseau in  cele 25 de minute setate pe  cronometrul de pe  frigider! Asa ca eu, dupa 25 de minute am scos cateva bucati sa le gust, sa vad daca-s facute si,  ce credeti,  erau.

Gatesti simplu si repede dar si foarte gustos, caci de sanatos nu mai zic, fara ulei, fara sare, fara grasimi si nici zahar n-am  pus, ca dovleacul l-am gustat in piata si era tare dulce.

Tare fain sa nu stai langa cratita cand faci de mancare! Eu nu mai stau, setez soneria asta   sa ma anunte cand trebuie sa intorc mancarea pe  plita electrica si vin la voi, la computer . Nu-i  misto?!

 Singura problema pe care o mai am – in afara de aia cu bula de aer – este locul , unde sa o tin ca-i mare rau de tot si pe nici-un raft nu intra complet. In plus fac de mancare pentru cateva zile , maine doar o garnitura de orez cu mazare mai fac, la microunde, foarte repede si gata. S-au cam rumenit insa azi a fost de proba din care am aflat ca mai bine setez o temperatura mai mica si un timp  mai indelungat, nu?

Ah, ce-mi  place asta cu setarea!!!!

Imi place sa citesc :  Matilda,  Lilick, Andi, Diana Alzner, Gabi, Gabriela Stavitsky, Adinuca, Glass & Iron, Theodora, Gina, Vania, DANI, CELLA  , Mana , Ana lu’Manole, Adi Nelinistitu’ , Olivia Sterr, Cristian Sutu , Profund Anti basescu, Renata.

31 Responses to Așa mai merge să faci de mâncare

  1. Pingback: Fiul Ploii « Ioan Usca

  2. Pingback: Curatenie pe contul de Facebook « Hai ca se poate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.