Frunze și plapuma grădinii

   

Anul acesta am horarat,  convinsa de Nik si de sotul ei, sa nu mai sapam gradina toamna ci s-o acoperim cu o plapuma de paie sau altceva ca asa este in permacultura. Si mie nu mi-a trebuit mult ca sa accept ideea si s-o transmit mai departe  sotului meu care, pana sa ma intorc eu din drum si sa-i spun ce-am hotarat,  a si sapat doi metri.

Am cumparat 3 carute de gunoi de grajd, bine macerat si l-a rasfirat pe toata gradina, asta-i plapuma, in caz ca nu se depune un strat de nea si vine inghetul.

 

 Si,  fiindca salata din ladita a mai crescut si timpul  este frumos, am mai plantat inca 40 de  fire de salata,  alaturi de cea existenta deja, iar pe cea veche am sapat-o usor si i-am dat apa.

Azi, sotul  meu a ramas acasa ca sa se ocupe de  pamantul pentru rasadnita. Avem in afara gradinii un loc unde ducem toate resturile vegetale (fara buruieni cu seminte) si de acolo il ia, il cerne printr-o sita,  ca are pietricele multe si il transporta cu roaba,  il depoziteaza in saci.  Asta ar fi ultima treaba inainte de a veni iarna. Ba,  mai avem ceva, sa ducem borhotul de  piersici  la cazan, insa nu am gasit cazanul. Si sa taiem crengile  uscate de la  par ca-i bolnav. Si,  sigur mai gasesc eu ceva…

Cititi si : Auftakt, Profund antibasecu,  My heart to you heart , IOAN USCA, Hai ca se poate, Supravietuitor’s Blog, MesterulManole’s Weblog, LENESRAU’S BLOG, Incertitudini, Balaur de gradina fermecata, Jurnal de gradina, Dor de vara, Andi  Bob, Gabriela  Savitsky.

14 Responses to Frunze și plapuma grădinii

 1. Pingback: Un nou episod din serialul “Arestarea lui SOV” « Supravietuitor's Blog

 2. Buna Elisa,
  Ce dimensiuni are solarul pentry salata?
  Si de curiozitate cam cat te-a costat o caruta de gunoi de grajd?
  Eu nu gasesc gunoi de grajd bine macerat .

  • Theodora,
   solarul”””” e mult spus, are cam 2,5/1 si gunoiul l-a platit sotul meu cred ca asa ca in primavara cu 40lei caruta, dar era cu varf si bine macerat,adica scos din grajd de multa vreme( se ia de dedesubtul gramezii , nu de deasupra , ca acela este bine macerat.

 3. Pingback: Donauried « Andi Bob

 4. Si la noi gunoiul de grajd e o problema, se vinde mai bine decat icrele de stiuca. Si eu mai am treaba pe afara, inca nu le-am pus la punct pe toate. Vremea asta frumoasa tine cu noi.

 5. Multumesc si te pup ! sigur, azi n-am muncit, azi e sarbatoare . Maine trebuie sa mai pun la punct pe afara , cica de joi se raceste pe bune.

 6. Mi-am amintit ca-n copilarie, tata punea gunoi in gradina de langa blocul nostru, aveam o gradina micuta, toti aveam, precum si magazie si cotet.
  Iti doresc o recolta bogata la anul!

 7. ieftina caruta pe la tine Elisa , eu am luat cu 1 milion si nici nu era din cale-afara. 🙂 Spor la treaba ca sunt sigura ca pana da zapada tot o sa mai gasim ceva de facut. 🙂

 8. Pingback: Charles Demuth (8 noiembrie 1883 – 23 octombrie 1935), pictor american | my heart to your heart

 9. Pingback: Charles Demuth (8 noiembrie 1883 – 23 octombrie 1935), pictor american | G a b i, My heart to your heart

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.