A venit vremea

De doua saptamani  ma tot gandesc ca anul  asta o  sa intarzii cu rasadul de ardei si tot imi ziceam ca, ce daca nu-i perioada optima pentru germinare, le  seman si gata. Dar una e sa zici si alta sa faci,  asa ca, start rasaduri.

Voi incepe prin a-mi umple cutiile  gaurite,  din plastic,  cu pamant, apoi le voi aduce in bucatarie,  le voi aseza pe calorifer,  voi uda pamantul cu apa calda si maine – poimaine o sa fie gata pentru a primi samanta.

Intre timp voi cauta semintele, le voi dezinfecta in apa calda de 45 grade C  , insa asta e treaba fff grea, fiindca semintele sunt de „n”- spe soiuri si nu voi sa le amestec, dar nici sa le incurc, asa ca -i  treaba tare grea. Dar, cum rasadul meu de ardei, dadea niste semne  –  prin albirea unei  parti din frunze  – si eu ziceam c-o fi o boala, va trebui sa fac dezinfectarea si sa ma straduiesc sa nu incurc soiurile.

Azi am timp. M-am sculat de dimineata 6;45,  la 8;20  eram prima la coada la digi-decodor, mi-am mai  lasat o suta de lei la Kaufland (dupa ce saptamana trecuta facuseram plinul de doua ori, dar si la LIDL) fiindca nu mai aveam morcovi si am inceput o cura de suc de morcovi cu suc de sfecla rosie si uite asa am luat morcovi de o suta de  lei , hahaha…fiindca nu se poate sa treci printr-un magazin si sa nu-ti trebuiasca „orice” de o suta de lei,  adunate.

Cum ziceam,  azi sunt libera, mancarea este preparata de ieri ( supa de rata si rata pe varza – o minune de mancare ) asa ca pun manusile si trec la pamant. Pun manusile ca-s la tratamentul  unghiilor cu zeama de lamaie si trebuie sa stau asa doua ore. M-am gandit ca mie mi s-au stricat asa de tare unghiile de la creta. Sigur ca de la creta,  fiindca eu scriam trei, patru table la fiecare ora, inmultit cu 6, cel putin,  ore pe zi,  iata cata creta statea pe  unghiile mele, zilnic. Insa, vad ca sucul de  lamaie are efect. Am si glicerina dar mi-e greu sa stau nemiscata 10 minute cu degetele in solutie, asa ca,  deocamdata,  aplic reteta cu lamaie.

Si, pe urma,  mai vedem….

83 Responses to A venit vremea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.