Lucrurile interesante se află doar noaptea

* ursoaica panda naste un pui fff mic, fara blana dupa 3 -6 luni de gestatie si dupa aia 3 saptamani sta cu el in brate, il tine la piept si-l incalzeste, altfel ar muri de hipotermie. deci, 3 saptamani mama nu mananca,  nu face nimic decat il tine langa ea si-l hraneste.

* in Brazilia demarcatia intre padurea tropicala si betoane (care au „crescut” in locul arborilor si copacilor ) este o linie dreapta care avanseaza mereu si mereu ramanand paralela cu ea insasi. astfel, ecosistemul este grav afectat, specii intregi pier, organizatiile de aparare a mediului nu fac fata, guvernele sunt mai puternice si inconstiente.

* in Tokyo sunt 33 milioane de locuitori. intreg orasul vazut de sus prezinta acelasi peisaj, inghesuiala mare, astfel incat pana si un loc de parcare este transformat intr-o locuinta de tip plomba cu pereti din sticla. tot acolo prietenia se cumpara, oamenii tineri nu-si mai impartasesc sentimente si trairi celor apropiati” fiindca nu au incredere in ei, asa ca isi cumpara prieteni de ocazie cu care impartasesc  momente, etape si intamplari din vietile lor. Unii tineri se izoleaza in locuinte de pe la pubertate si nu mai socializeaza in real. o lume atat de ciudata si aparent abstracta.

* in Shanghai , care are 14,5 milioane de locuitori, partea veche a orasului este intr-o cumplita distrugere, daramaturi, locuinte insalubre, 10 persoane intr-o singura incapere insalubra, locuinte incarcate de lucruri de jos pana sus una peste alta si ei, totusi, nu vor sa se mute intr-un cartier nou la marginea orasului unde ar avea conditii de trai. totusi, la un moment dat, primesc din partea primariei de sector, ori ceva, instiintare cu data pana la care sa se mute; intr-o saptamana se muta 100.000 de familii de acolo si apoi se demoleaza.

* se pare ca, totusi, Londra, desi aglomerata si ea – 8 milioane de locuitori- este o gura de aerisire cum nu gasesti in Tokyo, de ex. aici exista niste ore pe saptamana cand oamenii ies cu rolele pe strazi, socializeaza si se misca impreuna pe langa mijloacele de transport care, desigur nu-s oprite, caci, aprovizioneaza magazinele si retaurantele.

*  Megaorasele lumii sunt viitorul omenirii, desi nu tocmai roz.

* azi am auzit o vorba pe care am constatat-o si eu: trebuie sa pleci de acasa departe ca sa apreciezi ce ai. din cand in cand.

6 Responses to Lucrurile interesante se află doar noaptea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.