Gata, de acum doar admirăm si rărim si plivim si copilim si culegem

Am acoperit tot pamantul cu plante. Bine, le voi mai inghesui eu ca asa mi-i feul, mai am niste rosii „brad” pe care o sa le pun prin dovlecei, niste flori, domnisori , pe care o sa-i plantez pe ici si colo, pe la soare si gata. Gulii  nu am gasit. Altceva nu- mi doresc.

Capsunii sunt cat degetarul, zmeura infloreste, goji inforesc, fragii asisderea, spanac culegem de mult timp si nu, nu-l fierb, il mancam crud cu slanina sau cu sandwich in loc de ridichi care-s prea mici.

Salata de toamna, spanac de toamna, ceapa crescuta si rucola am cules deja. De frunze nu mai vorbesc. Am semanat prima oara coriandru, mi l-a rascolit cartita asa ca avem doua – trei randulete si am gustat o frunza; habar n-aveam ce gust are ca tot vedeam la Paprika ca in loc de patrunjel ei pun coriandru. Credeti-ma, cum suntem  noi obisnuiti asa e bine, poatrunjelul nu poate fi inocuit de coriandru. Niciodata.

Au rasarit, in sfarsit si castravetii si-i mananca melcii. Dar ce nu mananca melcii? Am presarat cenusa peste tot, pe fasole, pe castraveti si pe langa ardei, pe ridichi ca le mancau puricii si uite asa cu mranita si cu cenusa neutralizam terenul.

DSCN7718DSCN7774DSCN7773DSCN7772DSCN7719La rosii nu am mai pus peturi pentru udat fiindca, desi erau acolo, eu udam pe alaturi; nu mi-au folosit si ce nu-mi fooseste nu continui. Ceea ce mi-a folosit a fost mulcitul cu paie si asta voi continua fiindca mentine umezeala si altele. Si nu mai sap, heloooo…nu mai sap rosiile saptamanal cum faceam altadata. Supeeer! Dar o sa sap ardeii caci ardeii mulciti nu mi-au placut. O sa mulcesc si castravetii, poate ca si mazarea ca si ea, daca-i seceta, nu da roade. In rest, Dumnezeu cu mila!

A propos, cine are mila de om? Dumnezeu si mama lui, atat. Pe la noi femeile se canta dupa mort, adica se jelesc cu voce cantata si – mi amintesc cum ziceau „mama mea, mila mea” ! Daca nu mai ai mama, nu mai ai mila decat de la Dumnezeu.

Sa incheiem optimist cu o poza de reclama.

DSCN7725Dar azi suntem in 9 Mai, sa vedem o poza mai recenta…

DSCN7764O crizantema de toamna ce ne aminteste cat de scurta este vara.

DSCN7755A, da….am scos ieri lamaiul afara, are vreo 16 lamai mai toate coapte, cele de anul trecut ce le numaram si dadeau vreo 50. Au cazut in casa toate cele mici, doua dac-au ramas, doar cele care se fac la soare rezista.

In rest, vara a venit cu caldurile ei cu tot, ploile sunt bune si ele, liliacul e inmiresmat, lacramioarele la fel si multe inflorite.

DSCN7731Sa avem placere!

18 Responses to Gata, de acum doar admirăm si rărim si plivim si copilim si culegem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.