Ciorbe

M-a inspirat postarea cuiva legata de ciorbe si mi-am amintit(cred ca nu prima oara postez despre asta) ca eu am facut cam 4160 de ciorbe in 40 de ani, daca mai adaug inca trei ani, pot spune ca am facut si 300 de supe. Sa vedem:

Cel mai mult imi place ciorba de fasole uscata/boabe cu afumatura si ciorba de perisoare. Dar cel mai des am pregatit ciorba de porc din sira spinarii fie afumata, fie proaspata, ciorba de fasole verde pastai, ciorba de salata, ciorba de cartofi (cum facea mama, de post).

Supele mele, of, numai scriu si, desi abia m-am ridicat de la masa si ma gandesc la supe. Supa de gaina, cea mai cea, supa de rata, urmeaza, supa de rasol de vita (e faina cand vita era vaca). Apoi supele creme pe care le-am facut in ultimii 20 de ani(apropo de „ce supe ai facut in ultimii…?  ), supa-crema de dovlecel si dovleac si cam atat.

Nu am facut niciodata ciorba de burta, ciorba de vacuta, ciorba de pui a la grec, ciorba de varza, ciorba/bors de peste, supa de chimen, supa de loboda, supa de mazare si multe altele.

Poate imi spuneti voi ce ciorbe/supe  faceti si retetele lor, poate ca mai schimbam meniul, poate ca pana dau urzicile (din care  nu stiu sa fac decat infuzie) o sa ne treaca vremea veselindu-ne cu diverse.

Sa aveti pofta de mancare si mancare  buna la pofta!

23 Responses to Ciorbe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.