A venit toamna

Am cam terminat cu conservele, mai avem de pus varza intr-un butoias mic asa ca anul trecut caci nu consumam mai mult de 7 verze murate, asa ca il tinem pe soba in bucatarie o vreme, vantur zeama si cand gandesc eu ca s-a pornit, mut butoiasul in camara.Buuun.

Apoi mai avem de tras in sticle otetul de mere. Sticlele sunt pregatite dar am obosit cu alte treburi si cred ca lasam pe luni.

Azi am plantat 4 trandafiri urcatori pe langa casa. Doamne ajuta!

Azi am preparat chiftele din ultimii Patisson, salata de vinete cu maioneza din vinete luate din piata, cremes-crema ca foile-s de la kaufland.

Ieri am gatit brocoli in sos bechamell si facatei de pasare foarte bun!

Mustul este demential de dulce, am baut deja 5 litri, inca pe atat e in frigider.

Salata de toamna din 6 legume+ zaravat nu e capsata ca nu a fermentat, inca.

Ieri am plantat in 2 ghivece bulbi de oxalis care erau incoltiti si toata lumea zicea sa-i plantez; am luat pamant si am facut-o.

Am stropit plantele de ghiveci care trebuie mutate in casa cand da bruma, cu mospilan ca au paduchele lanos. Am zis ca stropesc zilnic, dar azi am sarit ca-s prea obosita. De la facut gropi.

Ce-am mai facut? Am mancat seminte de floarea soarelui in curte si cojile sunt peste tot in jurul mesei si balansoarului pe care am stat; semintele sunt f. mici, dar m-am specializat sa le despic daca fac asta zilnic.

Am de scos tuberculii de dalii si depozitat in nisip in pivnita.

Am cumparat bulbi de gladiole si la primavara vreau sa-mi fac gradinuta cu flori si fara umbra, fara pomi si fara zmeura.

Am luat tuberculi sau ce-s de anemone caci nu mi-a iesit anul asta, perseverenta poate ma va face sa reusesc sa vad floarea asta in curtea mea. Unii zic sa le plantez acum, eu zic ca nu rezista la noi in pamant iarna la -25C, deci le voi planta in martie, sper.

Timpul e frumos si cald. Nu a brumat pe aici, dar un dovlecel s-a fript de frig; am cativa dovlecei din care vreau sa fac supa-crema.

Smochinele se coc treptat sunt delicioase, chiar daca nu pot sa le las pana se fac ca mierea ca se strica, asa ca le mancam si ne bucuram ca nu i-am udat degeaba toata vara.

Cam astea sunt noutatile/stirile mele. Va salut!

5 Responses to A venit toamna