N-am mai scris demult ca-i iarna

Astept vremea aia cand sa scot afara toate ghivecele pe care le avem acum in toate camerele si pe hol. E bine sa ai flori in casa, insa este tare greu cu curatenia, ingrijirea lor, aerisirea lor, curatarea de praf de pe frunze etc etc.

Vremea este buna, azi am taiat cateva „poci”din alun, l-am curatit de frunzele uscate cazute intre tulpinile lui, face alune f bune, am gasit si acum., cazute din toamna, si sunt atat de crude si de buneeeeee!

Sunt si doi pui iesiti din alunele negasite de mine- desi eu caut toamna sub el si ma mir ca raman sa incolteasca, dar face alune mari si f. bune. Ramurile sunt pe cale de inflorire si am taiat crengute pe care le-am pus la inradacinat.

Macesul este imens, mi-am propus sa-l tund drastic, sa-i dau o forma adunata. Macesele de anul trecut nu le-am cules, a fost seceta si ele au fost cam seci, doar coaja si seminte. Asa ca-s si acum pe crengi. Maine il voi tunde.

Iarna a fost usoara, zapada putina si ploaie astef ca este umed, este noroi in gradina, nu prea pot intra sa tund ce este de tuns. Nu, inca.

dafin

Sa vina primavara sa scap de ele, sa le scot afara 🙂

2 Responses to N-am mai scris demult ca-i iarna

  1. Intra-adevar e foarte greu cu multe plante in casa de aceea eu nu mai am decat orhudee si un hibiscus. Le stropiti in toamna inainte sa le bagati in casa?

  2. Nu, nu le-am stropit atunci, dar unele au insecte si le-am stropit afara, inainte si acum o saptamana am stropit cateva, nu pe toate, dar in casa nu fac frecvent asta, asa ca ce rezista, rezista, ce nu, adio. Nu am ce face ca s-au inmultit cazand de pe dulap, de pe balcon si s-au facut mai multe si s-au prins si asa, craciunei am din unu, vreo 7 ghivece, la fel s-a inmultit si epiphilum din 1 am 3, am si 3 avocado , pomi mari, ce sa-ti spun….e un condens iarna pe geamuri, treaba multa si cu ele si cu pisicile. dar asta-i viata, Cineva, poate Dumnezeu, a ales sa traim asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.