Flori noi pentru mine

Acum doi ani am cumparat lalele, au fost frumoase doi ani, acesta, al treilea , nu au mai rasarit/inflorit decat patru.

Am luat anuil trecut dalii(gheorghine), au fost f. frumoase anul trecut, toamna am depozitat tuberculii pe care nu i-a mancat cineva in pamant, i-am depozitat in pivnita in nisip. I-am plantat, niciunul nu a rasarit. Am mai comandat altii si i-am plantat si nici aceia nu au rasarit. Inca.

Anul acesta am cumparat tuberculi de anemone (ca nu-s bulbi) si cateva tuberoze. Anemonele au inceput sa rasara. Pentru ele am deschis aceasta pagina noua.

Azi este 7 august, vara este in toi, a plouat de la finele lui iulie cam mult, dar este si f. cald. Florile noi de anul acesta sunt:

  • anemone
  • achimenes
  • tuberoze
  • coreopteris

Anemonele au rasarit, nu au inflorit si apoi s-au uscat.

Achimenes au rasarit nu le-am ciupit si acum sunt uscate

Tuberozele nu stiu daca vor inflori desi pare sa le creasca fus

Coreopteris sau cum se numesc, nu au inflorit, stau si le cresc frunze in jardiniera.

Mai am o jardiniera de garofite turcesti care tot asa, nu au inflorit.

Taote aceste experiente ale mele dovedesc ca ar fi bine sa ma limitez la ceea ce am, la ceea ce stiu, la ceea ce ma pricep sa cultiv si sa nu ma extind mai mult decat „mi-e patura ” 🙁

Totusi, nu s-a terminat: anemonele cica fac tuberculi si nu stiu cand sa scobesc in jardiniere si in ghivece dupa ei. Achimenes fac rizomi si iarasi nu stiu cum si daca au facut asa ceva. Tuberozele au bulbi, am vazut ca le-au crescut alaturi alte frunze mici deci alti bulbisori, in loc sa infloreasca ele se inmultesc? Of, Doamne….cine m-a pus?

In timpul asta imi mor si orhideele caci unele au vreo 10 ani…cat sa tina si ele?

2 Responses to Flori noi pentru mine

  1. Buna seara,
    Am patit exact la fel cu lalelele olandeze pe care le-am cumparat in august (bulbi premium) si pe care i-am plantat pana la sfarsitul lunii septembrie. Am aflat ca trebuiesc scosi si plantati asa cum fac cei care le planteaza in rondurile si parcurile din orase.

    • Dar au disparut dupa doi ani, au stat nescosi doar anul trecut, ca mai nainte i-am scos si replantat. da, asa ar fi trebuit sa fac, acum o sa ma reorientez pe alta floere de primavara, perena ca nu mai vreau/pot complicatii. Multumesc, Natalia, pentru comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.