Repicatul verzei

s6308415-micaVarza am semanat-o in 16 februarie.Cu totul intamplator,azi,tot 16 martie o repic in ghivece mici.De ce?Pentru ca ea creste la partea aeriana si radacinile inghesuite raman nedezvoltate,deci ca sa se formeze si sa se faca viguroase radacinile trebuie repicata,ca si celelalte legume.

UPDATE LA 12 MARTIE 2010:

Anul trecut am gresit cu repicatul verzei,nu am stiut ca nu se repica varzoasele si astfel varza mea de Bruxelles ,cea pe care am plantat-o dupa repicare,in strat, in gradina, nu a facut verze ci doar in varf o maciulie  care vroia sa infloreasca.Cele pe care nu le-am repicat si au stat toata primavara intr-un pahar la un loc si apoi le-am plantat printre capsunii proaspat plantati,acele fire au facut verzisoare si de acolo am cules la sfarsitul toamnei.

Deci,pentru ca aceasta pagina este des vizitata si nimeni nu zice nimic va zic eu cum se face cu varza.

Se seamana mai tarziu,fiindca rasare in 3 zile si se lasa in acea cutie pana le sadim in gradina.Repet ca nu se repica.Eu,anul acesta nu am semanat inca fiindca varza de bruxelles trebuie sa o culegi pe cand da bruma deci se seamana tarziu.

Legat de celelalte soiuri  inclin sa cred ca este tot asa-NU SE REPICA.

TEXTUL DE MAI JOS NU ESTE CORECT (  pentru  varza, conopida, brocoli si altele inrudite) DAR NU IL STERG. Repicatul se face la toate celelalte rasaduri in afara de varza si inrudite cu varza.

Se introduce cu grija pixul langa plantuta si se basculeaza,asa ca o parghie apasand pe capatul liber al pixului si se scoate o plantuta,sau se scot doua cu tot cu pamant pe radacimile lor mici.

s6308417-micaAtentie ca sunt foarte fragede si se rup.Apoi dupa ce am facut loc in centrul ghiveciului cu degetul sau pixul,am pus apa in groapita si am introdus radacina plantutei acolo.

s6308414-micas6308419-mica2Dupa care cu degetul mai bine decat cu pixul se introduce oblic si se da pamant langa tulpinita

s6308421-micas6308422-micaPlantutele sunt lungi si normal ca nu se tin drepte,insa se vor ridica dupa ce se prind radacinile.Nu le mai pun apa vreo cateva zile si le feresc de soare intens, 2 zile, pana se prind radacinile,apoi le pun la soare,daca va fi soare,bineinteles.Deci la lumina.Acum ma duc sa pregatesc ghivece cu pamant de compost amestecat cu cel de cumparat si pentru celelalte,ca-i musai sa le mut pe toate,voi lasa 2 sau 3 in acel ghiveci insa replantate.

LE…Am terminat pentru astazi.Am rasadit toate verzele si o parte din primele vinete semanate,pe 9 februarie.Le-am luat doar pe cele mari.Cu degetul aratator este cel mai bine ca se lipeste pamantul de radacini si, neramanand aer, nu se va ofili plantuta.Eu trebuie sa simt planta asa ca nu prea folosesc betele,plantatoare la rasaduri ci doar in gradina,unde trebuie facute gauri mari.

s6308424-micas6308427-mica2s6308428-micaInainte cu o ora de a le scoate am udat ca sa ramana pamant pe radacini,mocirla,ca atunci se vor prinde toate.Apoi ,usor am desprins radacinile unele de altele,fara sa se scuture pamantul de pe ele.

s6308431-micas6308432-mica

4 Responses to Repicatul verzei

  1. Pingback: Prescription Drugs - Imitrex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.