La Viata Satului

Duminica,cu totul intamplator,am vazut emisiunea pe TVR1 despre legumicultura ecologica cu produsul HUMUSIL.Este un extract din resturile produse de rame care „devoreaza” gunoiul de grajd si se va fi gasind in  faza lichida ,ca un concentrat care se foloseste in gradina la legume, atat radicular(adica adaugat la picatura care uda in mod contunuu si deci asimilat prin radacini) cat si foliar,adica stropit in solutie diluat 1/100 si asimilat de partile aeriene ale plantelor.

Ei bine,ce-am vazut este de domeniul visului,intr-adevar!Ce gradina mea de vis!!!Vax,visul meu sa am plante sanatose cand eu stropesc cu insecticide si fungicide de nu se vad bietele de ele,plantele mele.Acelea aratau de parca erau artificiale,extraordinar!.Spuneau ca plantele tratate cu HUMUSIL devin viguroase si rezistente la boli si daunatori,deci nu se stropesc cu nimic altceva.

Produsul este adus de un domn inginer,Marian Tudor Marin, din Bulgaria si dansul promoveaza acest produs pentru agricultura/legumicultura ecologica.Se foloseste si la flori,deoarece le intareste sistemul imunitar si nu mai trebuiesc ingrasate chimic si stropite de toate bolile si daunatorii de care stim.

Se fac 3…4 stropiri pe toata vara si se pune in apa cu care se uda,udarea fiind prin metoda picatura,deci cu instalatie in solar.Eu as pune in apa de udat si in pompa ca sa le stropesc.Poate la anul urmator,dac-om mai traii  .

Imi amintesc ca si fiul meu mi-a zis ca in Australia se gasesc rame de cumparat.Cumperi o cutie speciala in care cresti rame…le dai acolo,adica arunci toate resturile vegetale din bucatarie si pe un sertar,probabil,scoti ingrasamantul pe care oamenii il pun la florile din gradinile lor din jurul caselor,sau la legume, fireste.

Deci,acest produs este un ingrasamant natural care inlocuieste toate celelalte feluri de ingrasamant dar si produsele de intretinerea plantelor.

Sigur ca vreau si eu,sigur ca ma voi interesa chiar la magazinul de la care cumpar Calipso si Dithane si eMERITE si toate celelalte.Insa,fiind abia la inceput ma indoiesc ca se gaseste deja.

Nu pot sa cred…m-am oprit din editare sa caut pe youtube emisiunea,o parte din ea sa va arat solarul respectiv si am gasit nr de telefon.Am vorbit chiar cu dl inginer Marian Tudor Marin si mi-a luat comanda.O sa vina prin curierat.Pentru ca n-as vrea sa ma injure cineva(intotdeauna sunt opinii pro si contra) nu pun nr de telefon aici ci va spun doar ca daca scrieti cuvantul HUMUSIL veti gasi site-ul …Legume Fructe-Humusil Teleorman si acolo este nr de telefon,sunati si …aflati.Eu sunt de-a dreptul fericita,m-am imparosat(pielea gainii  ) de emotii,pur si simplu nu-mi vine sa cred ca asa de usor este sa obti ceva ce ti-ai dorit.

53 Responses to La Viata Satului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.