Varza de Bruxelles

este inca in rasadnita, nu stiu unde s-o  plantez si,  mai mult, anul trecut nu s-a facut, fiind seceta, acum nu stiu daca o  mai vreau sau nu. pana la urma ii gasesc eu loc, desi se face atat de voluminoasa, ca frunze, incat ii trebuie, fiecarei plante,  o jumatate de metru patrat.

* in sfarsit am un trandafir urcator pe care mi l-am dorit,  este plantat(din butas ) in 2010,  noiembrie, cand am fost eu plecata de acasa (altadata cand am fost plecata sotul  meu a butasit muscatele acelea faine, curgatoare, pe care le-am pierdut ).

acum sa vad unde il mutam si cand il mutam dintre fragi unde este acum.

* rosiile mele sunt deja padure , daca stau pup, adica pe vine,  insa sunt verzi si asta ma bucura. Maine le dau macerat de urzici cu stropitoarea, desi, cica, va ploua iar.

de jur imprejurul fiecarui rond am busuioc, craite, cimbru si marar.  mararul  il smulg fiindca este invaziv deja, restul las sa protejeze, cu mirosurile lor,  plantele.

* mazarea este plina de  flori. are pastai  late (nu bombate ) .Nu fac mancare din pastai asa ca o las sa creasca boabele.

* fasolea de araci am semanat-o de curand, adica tarziu.  am vrut sa o am la toamna pe rod. cand ma duceam toamna la Timisoara vedeam din tren fasolea inca verde si frumoasa si a mea ,  acasa, era terminata fiindca deja culesesem si congelasem zece pungi, asa ca am decis sa seman mai tarziu, sa vad daca oi avea la toamna fasole verde, pe poci (araci). printre cele  doua randuri am semanat dovlecei spaghetti ca sa se intinda pe pamant si sa mentina umezeala ce-i trebuie fasolei ca sa nu i se usuce frunzele de jos. o sa-i dau si macerat de urzici, maine caci am un butoi plin .

*  fiindca este si azi sarbatoare si sotul meu este acasa, am impresia ca-i Duminica. gura leului este in plina inflorescenta si galbenelele abia incep.

*infloresc si ardeii mei,  bietii de ei .

12 Responses to Varza de Bruxelles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.